כמעט בכל בית אפשר למצוא קופסה או שתיים של טונה משומרת. ברוב המקרים השימוש שיימצא לה הוא סלט טונה - קשה לטעות ואפילו לא ממש צריך מתכון בשבילו - מוסיפים מיונז,ביצה קשה, מלפפונים חמוצים או בצל. אבל אפשר לחרוג משגרת סלט הטונה ולהוסיף אותה למגוון מאכלים: טונה הולכת נהדר עם פסטה, היא מככבת במגוון מליות למאפים - ועד קישים קטנים, אפשר להכין ממנה קציצות, מאפים ,תוכלו למצוא באתר של סטארקיסט מתכונים אקזוטיים לאירוח מושלם.
לקטתי עבורכם 3 מתכוני טונה המתאימים לארוחת ערב חמה.
קציצות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
מצרכים ל-4-8 קציצות:
3 קופסאות נתחי טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת (160 גרם כל אחת)
3 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק
1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
לציפוי וטיגון:
1 כוס קמח
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
2 גביעי יוגורט מחלב צאן
1 גביע שמנת חמוצה
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים ( שמיר, עירית, טימין )
מלח לפי הטעם
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
אופן ההכנה:
לקציצות: שמים בקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים את יתר החומרים לקציצות ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות, טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן.
לרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר.
להגשה: מסדרים 2-3 קציצות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב.
מאפה פיקנטי במילוי טונה בטעמים
מאת השף בני סיידה לקוח מאתר מתכוני טונה
מצרכים ל-6 מנות:
600 גרם בצק עלים מרודד דק (פילאס תורכי)
למלית:
1 קופסא נתחי טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת (160 גרם)
1 קופסא נתחי טונה סטארקיסט עם פלפל חריף או עם לימון, מסוננת (160 גרם)
1/3 כוס שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ דק מאוד
4 שיני שום קצוצות
1/2 1 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
1 עגבנייה קצוצה דק
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, עירית, טימין, פטרוזיליה )
2 ביצים קשות, קצוצות
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לסלט :
5 עגבניות קצוצות דק וסחוטות ממיץ
1 בצל סגול, קצוץ דק
6 שיני שום פרוסות
1/2 פלפל חריף נקי מגרעינים וקצוץ
חופן עלי רוקט קצוצים גס
מלח לפי הטעם
2 כפות חומץ בלסמי
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. להכנת המלית: מחממים במחבת גדולה שמן זית. מוסיפים את הבצל, השום, הפלפלים והזוקיני ומטגנים תוך כדי בחישה 10 דקות. מוסיפים את הפטריות, והעגבנייה ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים עוד 10 דקות, מסירים מהלהבה, מצננים ומעבירים לקערה.
מפוררים את שני סוגי הטונה. מוסיפים לקערה את הטונה, עשבי התיבול והביצים הקשות, מערבבים טועמים ומשפרים תיבול.
2. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים ל- 12 ריבועים שווים. מניחים במרכז כל ריבוע מעט מהמלית, אוספים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים לצרור. מניחים את כל הצרורות בתבנית האפייה. מברישים את הצרורות בביצה טרופה ואופים בתנור כ- 25 דקות עד להזהבה.
מגישים חם עם סלט.
ספגטי ברוטב טונה ועגבניות פיקנטי
ספגטי מוגש עם רוטב בסגנון בולונז בו הבשר הוחלף בטונה, מוגש עם פרמזן ועלי בזיליקום. מתכון של ביה"ס לקולנאריה "בישולים" לקוח מאתר מתכוני טונה.
החומרים:
2 בצלים גדולים
2 קופסאות עגבניות קלופות - 400 גרם כולל נוזלים 240 גרם נטו.
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
2 כפות שמן
8 שיני שום קלופות וכתושות
4 גבעולי בזיליקום
2 גבעולי טימין
צ'ילי גרוס
קורט סוכר
500 גר' ספגטי מקמח מלא
הכינו את רוטב העגבניות:
קוצצים את הבצל, בסיר קטן מניחים כף משמן הזית ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים, מוסיפים את שיני השום כתושות ומוסיפים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין, הבזיליקום המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך מעט, מוסיפים את הטונה, ומתקנים תיבול.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לסיר הרוטב, מגישים עם פרמזן ומספר עלי בזיליקום לקישוט.